Triumph Goes Special op Intermot

30/09/2014

Tijdens de persdag van de international beurs in Keulen, Intermot, onthulde we maar liefst vijf bijzondere special editions.  Met de speciale uitvoering van de Street Triple R, de Rx, geeft Triumph een nieuwe impuls aan de onbetwiste leider in het streetfighter segment. Daarnaast  brengen zij een ode aan diverse hoogtepunten en de custom scene met de Bonneville T214, de Bonneville Spirit, Bonneville Newchurch en de Thruxton Ace Special Edition.

Special Edition: Street Triple Rx
Met de komst van de Street Triple Rx krijgt de wereld van de streetfighters weer een onbetwiste leider. De Rx combineert een agressieve uitstraling met een bijna duivelse glimlach in een extreem uitziende, opvallende motor. De Street Rx is daarnaast doorspekt met invloeden van de de Daytona 675R, winnaar van diverse TT-races en de beroemde Daytona 200 in Amerika. Deze nieuwste topversie van de Triumph Street Triple R valt gelijk op door een nieuw, messcherp profiel met Aluminium Silver kleurstelling en Diablo Red subframe en details in diezelfde kleur, zoals de handbeschilderde accenten op de wielen. Het geheel wordt gecompleteerd door de speciale graphics. De  Street Triple Rx wordt in januari bij de dealer verwacht, prijzen worden later bekend gemaakt.

Special Edition: Thruxton Ace
Om de rijke historie die Triumph Motorcycles en het Ace Café delen te onderstrepen, brengt Triumph een unieke Special Edition van de Thruxton uit, toepasselijk Thruxton Ace genoemd. De Thuxton Ace combineert het aantrekkelijke silhouet van de originele Triumph met een schitterende Pure White en Jet Black kleurstelling. Dit als briljant bewijs van de rijke historie die het Ace Café en Triumph samen delen. De motorfiets is op subtiele wijze voorzien van de historie van beide cultmerken, met het beroemde Ace Café logo op de tank, zijpanelen en achterzijde. De Triumph Thruxton Ace is niks minder dan een rijdend eerbetoon aan een legendarische plek. Gemaakt om herinneringen op te roepen en nieuwe ervaringen tot nog mooiere herinneringen te laten verworden. De Thruxton Ace is hiermee vooral een dagelijks bruikbaar icoon. De Thruxton Ace is verkrijgbaar vanaf december en kost in Nederland € 11.490 en € 10,590 in België.

Special Edition: Bonneville T214 Land Speed
Met de komst van de Bonneville T214 Land Speed Limited Edition eert Triumph haar rijke geschiedenis op de zoutvlaktes van Bonneville in de Amerikaanse staat Utah in het algemeen, en het record van Johnny Allen uit 1956 in het bijzonder. Met de Triumph Cee-Gar streamliner behaalde Allen een gemiddelde van 214,4 mijl per uur, oftewel ruim 345 kilometer per uur. De Cee-gar is nog steeds te bezichtigen in het National Motorcycle Museum in Birmingham in Engeland.

In de herfst/winter collectie van Triumph zal er ook een Land Speed Clothing Range gevoerd worden, die nauw aansluit bij de recordsnelheid en de Cee-gar. Denk daarbij aan een Speed Record jacket, voorzien van CE certified Knox protectie, TriTex waterproof en windproof Z lagen. Verder bestaat de collectie onder andere uit een t-shirts, polo, vest en cap.

De Bonneville T214 zal in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar zijn vanaf oktober. De prijs zal later bekend gemaakt worden.

Special Edition: Bonneville Newchurch
Triumph-fans weten het allemaal: in Oostenrijk ligt een dorpje dat één week per jaar Newchurch heet. Jaarlijks strijken hier duizenden Triumph-fans neer voor de Tridays, waardoor de eigenlijk naam Neukirchen al snel vergeten wordt. Tijdens de Tridays wordt het dorp overspoeld met alle Triumph’s die je je voor kunt stellen, van zelfgebouwde showmotoren tot offroad dragracers die aan de beroemde “Rumble” meedoen.

Met de nieuwe Bonneville Newchurch Special Edition is er nu een model waarmee deze jaarlijkse bedevaart het hele jaar door gevierd kan worden. De Newchurch heeft een fris, tijdloos uiterlijk, een laag zadel met opvallende bekleding en stoere, zwarte accenten die over de hele machine verdeeld zijn. De handgeschilderde bies op de tank kan naar keuze voorzien worden van een Cranberry Red / Pure White kleurencombinatie of van de al even opvallende Sapphire Blue / Pure White kleuren, waarbij er met de hand nog een aantal zwarte details toegevoegd worden.

De Bonneville Newchurch zal vanaf april 2015 geleverd worden bij de Triumph dealers, dit wel in een gelimiteerde oplage. De prijzen zullen later bekend gemaakt worden.

Special Edition: Bonneville Spirit

Op de Intermot 2014 in Keulen legt Triumph de basis van de “Spirit of Customisation” door de introductie van de Bonneville Spirit. De Spirit is natuurlijk gebaseerd op de Bonneville T100, de legendarische motor wiens paralleltwin al decennia bekend staat om prestaties, duurzaamheid en coolfactor. De Spirit heeft een unieke Spirit Blue / New England White kleurstelling, aangevuld met een aantal zwarte onderdelen die de opvallende kleuren nog meer laten opvallen. Stuur, spiegels, voorspatbord en velgen met naven zijn ‘Jet Black‘ gemaakt, net als de minimalistische koplamp die overgenomen is van de Triumph Scrambler. Ook het zadel valt op door de witte stiksels en opvallende textuur van het materiaal. Kenners zullen zien dat het achterspatbord ook korter is, dit komt van de Triumph Thruxton. Nog zo’n mooi detail is de moderne versie van een naambadge op de tank. Verdere customizing wordt eenvoudig gemaakt door een zeer brede range aan accessoires, zowel functioneel als gericht op het nog verder personaliseren van het uiterlijk De Bonneville Spirit zal vanaf april 2015 in een beperkte oplage in de showroom van de dealers staan. De prijs zal later bekend gemaakt worden.

Dealerzoeker

No Results Available